top of page

Traject Relatie Met Voeding

Emo-eten & Eetstoornissen

Voeding wordt soms onze vijand, in plaats van een vriend die energie, genot of plezier brengt. Hoe dit zo komt, en hoe we dit weer in evenwicht kunnen krijgen, is niet altijd even duidelijk. Laten we dit even samen bekijken?
Als je voelt dat je worstelt met eten, de gedachten rond voedsel en je gevoel hierbij. Als je merkt dat je de halve of zelfs hele dag niks anders lijkt te doen dan nadenken over je voedingskeuzes, goed en fout, drang en zin, morgen opnieuw beginnen, 'het is toch al verpest'... Dan heb je kort gezegd, waarschijnlijk nood aan 'rust rond voeding in je hoofd'. 

Je wil die focus die je hebt op eten, weer kunnen loslaten. Je terug goed kunnen voelen bij de keuzes die je maakt, zonder alles te overanalyseren, en weer kunnen genieten van etentjes, BBQ's en terrasjes... En ook die avond alleen in de zetel, moet een rustmoment in plaats van een stressmoment kunnen zijn. Want je wil jezelf erin vertrouwen dat je een avondje kan 'zetelhangen', zonder weeral dat hele pak koekjes erbij!

Tijdens dit traject krijg je handvaten aangereikt rond gezonde voedingskeuzes, maar ook zeker de 'waarom' hierbij. Want het opbouwen van motivaties om anders te kiezen, is heel belangrijk. Daarnaast gaan we uitgebreider in op alles wat er in je hoofd omgaat: het zwart-wit denken en je perfectionisme, het 'verboden' voedsel, de moeilijke sociale momenten, een avond alleen thuis overbruggen... We zullen werken met praktische opdrachten en oefeningen, om te zoeken maar manieren die jou helpen dit alles op een andere manier aan te pakken. En zo voeding weer los te koppelen van jouw emoties! Want voeding mag iets positief zijn in je leven, dus we gaan samen op zoek naar een betere balans.

Geef bij je eerste contact aan of je een opstart wenst rond emo-eten of rond een eetproblematiek (Anorexia Nervosa, Boulimia Nervose, Binge Eating Disorder, Orthorexia), zodat ik de sessie correct kan voorbereiden.
Hartvorm Cookie Cutter
Praktische informatie
 
Opstartsessie - 1 uur 20 min
4 opvolgsessies - 50 min
Duur: 6-12 weken + opvolging zolang gewenst/nodig
Prijs: 250 euro
 
De prijzen zijn tijdens de eerste opstartsessie te betalen en niet terugbetaalbaar
Het traject wordt verspreid over een termijn van ongeveer 6-12 weken: de sessie worden wekelijks of 1X/2 weken ingepland. De sessies blijven daarom 6 maanden geldig eens opgestart. 
Aansluitend op dit traject is er meestal verdere opvolging aangeraden, dit is persoonlijk en bespreken we samen. Dit zijn meestal sessies van 30 minuten (zie standaardtarieven of controlekaart). 
bottom of page