top of page

Traject Intoleranties & Low-Fodmap

Steeds meer mensen ervaren kleine of grote ongemakken na het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Vaak is het zelfs zo dat een link met voeding ver te zoeken is, en men na een lang 'behandeling'traject stopt bij een diëtiste om een blik op de voeding als eventuele boosdoener te werpen...
Maar al te vaak kan een schijnbaar gezond voedingsmiddel voor jouw lichaam toch een spelbreker zijn.
Het Low-Fodmap dieet wordt toegepast bij personen met aanhoudende maagdarmklachten waarvoor geen andere medische oorzaak wordt gevonden. 
Ook voor bewezen allergieën kan je terecht voor een aangepast advies.
Opgelet: hiervoor zijn eerst bloedresultaten noodzakelijk!
Indien je zelf opmerkt dat je vaak last hebt van 'onschuldige' vage of zelfs heel sterke klachten, waar na grondig onderzoek geen medische oorzaak voor gevonden wordt, dan kan het zinvol zijn samen te kijken of er bepaalde voedingsmiddelen zijn die voor jouw lichaam beter beperkt worden.
 
'Intolerantie' wil zeggen dat je lichaam minder goed omgaat met deze bestanddelen (bv. slechtere vertering of opname, overreactie in het algemeen), maar niet dat je er 'gezondheidsbedreigende' symptomen door ontwikkelt. Als je deze bestanddelen weglaat, is het mogelijk dat je klachten (sterk) verminderen.
Het kan gaan om klachten zoals hoofdpijn/migraine, huidproblemen, loopneus of verstopte neus, spier- en gewrichtsklachten, hypogevoel, sterke zin in zoete of zoute producten, verstoorde stoelgang, ontstekingen zoals blaadjes in de mond of vaginale ontstekingen, slecht inslapen of doorslapen, darmkrampen, opgeblazen buik, reflux...
Bij de opstart van het traject krijg je een klachtenlijst die je vooraf ingevuld terugbezorgd. Ook breng je me er alvast van op de hoogte welke medische onderzoeken er reeds werden uitgevoerd (bloedcontrole, glutenintolerantie, lactoseintolerantie, gastrocopie, coloscopie, allergietesten...). 
Vrouw in pijn
Praktische informatie
 
Voorbereiding:
ingevulde klachtenlijst (per mail)
onderzoekresultaten opvragen bij arts/specialist en vooraf bezorgen
Opstartsessie - 1 uur 20 min
2de besprek - 50 min
Alvast 3 opvolgsessies van 30 min
Duur: 1 opvolgsessie per maand + Controles nadien indien verdere opvolging nodig is
Prijs: 230 euro (+ extra controles indien nodig om het traject te vervolledigen)
 
De prijzen zijn tijdens de eerste opstartsessie te betalen en niet terugbetaalbaar
Er wordt maandelijks een opvolgsessie voorzien zodat er tijd is om de dieetaanpassingen door te voeren. 
Bijgevolg heeft het traject een geldigheid van 6 maanden
Aansluitend op dit traject zijn er mogelijk nog extra opvolgingen nodig om het dieet te vervolledigen. 
In sommige gevallen zijn er geen 4 opvolgsessies nodig (bv. lactoseintolerantie), in dat geval passen we het traject aan.
bottom of page